Wat is Couperose & Rosacea

Couperose en rosacea zijn twee verschillende aandoeningen. Couperose is de aanwezigheid van verwijde rode en blauwe adertjes in het gezicht. Bij rosacea zien we deze verschijnselen ook maar hierbij komen ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen. Branderige, rode en droge ogen kunnen soms ook bij rosacea optreden. Bij couperose treden al deze andere verschijnselen niet op. Rosacea kan alleen met behulp van medicijnen worden verholpen.

Couperose kan worden behandeld met onze YAG laser

Als u last heeft van algemene roodheid of oppervlakkige vaatjes in het gezicht, ook bekend als couperose, op de wangen, neus en/of kin, dan zou rosacea de boosdoener kunnen zijn. Gelukkig biedt Cest Moi als huidverbeteringspecialist een effectieve en veilige behandeling voor couperose met behulp van de 1064nm YAG laser.

Hoe werkt de ND:YAG laser tegen oppervlakkige vaatjes (couperose)?

De YAG laser zendt lichtimpulsen uit met een hoge energie-intensiteit op een specifieke golflengte van 1064nm. Deze laser is nauwkeurig afstelbaar op basis van het huidtype en het type vaatjes (rood, blauw, dik of dun). Alleen het bloed in de vaatjes absorbeert de warmte van de laser, waardoor de bloedvaten gecontroleerd beschadigd worden en het lichaam ze later afbreekt en opruimt.

De behandeling met de YAG laser kan enige pijn veroorzaken, vergelijkbaar met kleine prikjes in de huid, maar deze laserbehandeling goed te verdragen.

Product Prijs
Couperose 75 euro per behandeling